Wie ben ik?

Ontdek hier meer over het gezicht achter praktijk Binnenblik

Omarm de imperfectie, want daarin schuilt de ware schoonheid van jezelf zijn.

Ik ben Yirka Berghmans, in 2001 afgestudeerd als maatschappelijk werker en sindsdien werkzaam in de zorgsector. Ik ben mama van Sam, woon samen met mijn lieve partner Wesley en heb nog 2 plus- kinderen.

In mijn vrije tijd lees ik graag, vind je me in de zomer regelmatig op een tennisveld en breng ik veel tijd door op de voetbal waar mijn zoon ervan droomt om de volgende ‘Christiano Ronaldo’ te worden. De natuur brengt me rust en ik kan enorm genieten van momenten van verbinding. Op restaurant gaan staat hoog genoteerd op mijn lijstje van favoriete verwennerij!

 

Missie

‘Mensen mogen  bijstaan die het moeilijk hebben’, dat was (en is nog steeds) de grote drijfveer voor mijn studiekeuze. In mijn loopbaan heb ik veel mensen mogen ontmoeten die moeilijke zaken op hun pad tegen kwamen. De opstart als psychosociaal therapeut belichaamt ook deels mijn eigen zoektocht naar antwoorden op persoonlijke levensvragen en worstelingen. Ik weet uit eigen ervaring hoe onrustig je hoofd en lichaam kan reageren op stress, hoe angst en paniek het vertrouwen in jezelf kan onderuit halen en hoe eenzaam de weg soms is naar gepaste hulp. Mijn missie is om ervoor te zorgen dat je:

  • weet dat je niet alleen bent en zelf alles in huis hebt om te herstellen en sterker in het leven te staan
  • inzichten krijgt in denkpatronen die je belemmeren in je mentale gezondheid
  • vaardigheden ontwikkelt om te leren omgaan met  pijnlijke gedachten, gevoelens of situaties
  • in je persoonlijk groeitraject terug beweegt in de richting die voor jou belangrijk is
Voor wie

Iedereen, ouder dan 12 jaar, met angstklachten, paniekklachten, stressklachten, overspannenheid, burn-out of lichamelijke spanningsklachten kan bij mij terecht. Bij een eerste kennismakingsgesprek kijken we of we samen aan de slag gaan.

Ben je bekend met psychoses, schizofrenie of zware depressiviteit, dan raad ik aan om meer specialistische hulp te zoeken bij een psycholoog of psychiater.

Therapeutisch model

Een belangrijke doorbraak voor mezelf kwam er toen ik ACT leerde kennen. ACT of  Acceptance and Commitment therapy, is een therapievorm die je leert omgaan met de moeilijkheden die het leven op bepaalde ogenblikken met zich meebrengt. In 2016 volgde ik de opleiding en sindsdien bekwaam ik me verder in deze vorm van cognitieve gedragstherapie. ACT kan je leven veranderen als je bereid bent om je open te stellen en actief mee te werken aan je persoonlijk groeiproces. Want je motivatie om zaken écht in de wortel aan te pakken, moet er natuurlijk wel zijn. Ik zal liefdevol coachend langs je zijde staan in dit proces.

Mijn stijl is begripvol, geduldig en onbevooroordeeld. Ik wil dat je je veilig voelt bij mij en de weg die we samen bewandelen. Op jouw tempo begeleid ik je op een ervaringsgerichte manier. Mijn voorkeur gaat uit naar kortlopende begeleidingen maar ik geef je de tijd en ruimte die je zelf nodig acht. Waar het kan gebruik ik graag een vleugje humor, omdat dit relativeert en ontlaadt.

Veiligheid – Vrijheid – Verbinding zijn de kernwaarden in mijn begeleidingen.

Graag ontmoet ik je, helemaal zoals je bent!

Yirka

Je bent geen puzzelstukje dat ontbreekt, maar een unieke creatie die compleet is

Samen willen we werken aan jouw welzijn en persoonlijke groei. Aarzel niet om je gedachten en gevoelens met ons te delen, want we zijn hier om naar je te luisteren en je te begeleiden. Laten we samen beginnen aan dit pad van welzijn en zelfontdekking.
Visited 152 times, 1 visit(s) today