Mijmeringen met herfstkriebels

Er is een reden waarom wandelen in de natuur het beste advies van de meeste mensen is als angst of neerslachtigheid toeslaat. Want wandelen in de natuur is terugkeren naar je beginpunt, naar datgene waaruit en waarin je geboren bent, naar je échte thuis. De natuur is de magie waar je tot rust komt, dus een wonderkuur voor neerslachtige dagen. Een échte aanrader dus voor als je te maken krijgt met de herfst- of winterblues. En probeer het eens op deze manier te bekijken:

Je bent niet slechts een liefhebber van de natuur, je ‘bent’ de natuur. Je bent net zo natuur als de bomen in je tuin en de bijen op je lavendelstruik. Je ademt één met alles wat in de natuur zich manifesteert. Je maakt er mede deel van uit.

Het maakt je klein en zo groot tegelijkertijd. Als je op deze manier kan kijken naar bos en bomen, naar hinde en zee, naar wollen schapen en wolken, dan zal je je échte route naar innerlijke vrede vinden. Want dan ben je één met alles wat er is, je bent niet meer … maar zeker ook niet minder dan de energie die deze aarde vult met levenskracht.

Dus trek die schoenen uit en duw je blote voeten in het natte en hoge gras. Adem in en adem uit, kijk naar alles wat je omringt en staar in de lucht naar de oneindigheid van dit leven dat voortdurend in beweging is. Ruik aan de geurende bloemen en omarm je geliefde. Streel een pelsig dier en kijk het recht in de ogen, want ook daar huis een ziel die deel uitmaakt van dit groter geheel. Jij bent de natuur. Jij bent de kosmos en de energie. Je bent mooi en betekenisvol dus voel je thuis in en met jezelf, want je hoort hier helemaal thuis!

Yirka

Visited 4 times, 1 visit(s) today